Σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Οι εξαιρέσεις

Κανονικά ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς είναι καλύτερα να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ενημέρωσε ότι χθες εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και τα οποία τιμωρήθηκαν με λουκέτα και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

Τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν καταγραφεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις θα ήθελα να επαναλάβω και σήμερα ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται για συγκεκριμένους λόγους. Για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και για επαγγελματική απασχόληση. Τους καλούμε να κάνουν υπομονή και στις 18 Μαΐου αν όλα πάνε καλά θα υπάρξει ελευθερία μετακίνησης χωρίς περιορισμούς σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.