Με κατάνυξη η εκδήλωση «Ιδού Αναβαίνομεν» από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Ωρωπού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, η εκδήλωση «Ιδού  Αναβαίνομεν», με Ύμνους και Μοιρολόγια της Μεγάλης Εβδομάδας, που διοργάνωσε Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα, το Σάββατο του Λαζάρου 26 Απριλίου στο Παλαιό Πηγάδι, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού.

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, που συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός «Άδοντες και Ψάλλοντες» και διεύθυνε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Αλεβιζάκης. Μουσικά συνόδευσαν ο Ιωάννης Τούσιας στο ούτι και ο Κωνσταντίνος Κούκλαρης στα κρουστά, ενώ αφηγήτρια ήταν η Ιστορικός και Πρεσβυτέρα του πατέρα Σωτήριου Αλεβιζάκη, κυρία Βασιλική Τριανταφύλλου, η οποία είχε και την επιμέλεια των κειμένων.

Η Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού κα Άννα Οικονομάκου-Φαρμακίδου κατά τον χαιρετισμό της καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τόνισε ότι «Πάσχα σημαίνει Ανάσταση. Ανάσταση του Χριστού, Ανάσταση και για καθέναν από εμάς. Με τη Σταυρική Του θυσία, που είναι η υπέρτατη εκδήλωση αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο και την Ανάστασή Του, ο Χριστός νίκησε το θάνατο και χάρισε στον άνθρωπο Αθανασία και Αιώνια ζωή.

Η Ανάσταση είναι που μας παρηγορεί. Είναι τόση η θλίψη στον κόσμο αυτόν, τόσα τα δάκρυα και τόση η κακία, που αν δεν υπήρχε η Ανάσταση, δεν υπήρχε ο λόγος, να υπάρξει ο άνθρωπος εδώ…».

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Καπανδριτίου και Ωρωπού, Αντώνιος Παπαχαραλάμπους, αναφέρθηκε στο Άγιο Πάσχα, ξεκινώντας από την Ανάσταση του Λαζάρου, το εκούσιο Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λούπης, Άγγελος Χατζηιωάννου, Γιώργος Ντόστης, η Δημοτική Σύμβουλος Ντιάνα Ηλιάδη, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Σκάλας Ωρωπού Χριστόφορος Κούτσουρης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Βάσω Βλάχου, σύλλογοι και φορείς.