Σε κελί απομόνωσης στον Κορυδαλλό ο Γιάννης Στάνκογλου!

Στις φυλακές του Κορυδαλλού και μάλιστα, σε κελί απόμόνωσης πρόκειται να βρεθεί για δύο ολόκληρες ημέρες ο Γιάννης Στάνκογλου για τις ανάγκες ενός ρόλου. Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό People για την εμπειρία που αποκόμμισε από την επίσκεψή του στις φυλακές του Κορυδαλλού αλλά και από την επαφή του με τα πρόσωπα που βρίσκονται εκεί.

«Θα σου δώσω ένα παράδειγμα που με τιμάει: Σήμερα το πρωί ήμουν στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί ο σκηνοθέτης Αντώνης Κόκκινος εδώ και δύο χρόνια κάνει σινεμά για τους φυλακισμένους. Οι φυλακισμένοι γράφουν σενάριο και το σκηνοθετούν μέσα στις φυλακές. Όταν τους ρώτησε ποιος θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνοι απάντησαν «ο Στάνκογλου». Αυτό σημαίνει πως είδαν κάτι σε μένα.

Μετά το Πάσχα θα βρεθώ για δύο ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μπω και σε κελί απομόνωσης. Αυτό, πέρα από το ότι με τιμάει, μου δίνει και μια μοναδική εμπειρία που θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Δεν σοκάρομαι εύκολα με αυτά. Ίσα ίσα, είναι ένα τεράστιο μάθημα.

Αυτοί οι άνθρωποι που συνάντησα σήμερα σε κοιτάζουν στα μάτια. Και σκέφτηκα «κοίτα, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ για ό,τι έχουν κάνει, αλλά δεν κρύβονται, σε κοιτούν στα μάτια.» είπε χαρακτηριστικά.