Σε κλίμα ενότητας η συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

15.1.2016

Το θετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρώην Πρόεδρο κ. Β. Μεϊμαράκη, σηματοδοτεί την ενότητα που επαγγέλλεται η νέα ηγεσία.

Οι δύο άνδρες είχαν μια μακρά συνομιλία, που εξέτασαν την πορεία του κόμματος ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε συνάρτηση πάντα με την πορεία της χώρας. Διαπιστώθηκε διάθεση καλής και γόνιμης συνεργασίας, αφού και οι δύο έκλεισαν την εσωκομματική διαπάλη αφήνοντας στο παρελθόν τις μικροεντάσεις και τις όποιες διαφορές δημιουργήθηκαν.

Σε αυτό φυσικά συνέβαλε καθοριστικά και η θετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη κατά την πρώτη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις αποφάσεις του πρώην προέδρου του κόμματος τον περασμένο Αύγουστο, κάτι που αποτέλεσε γέφυρα συνεννόησης

Ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, .στο επόμενο διάστημα θα στηρίξει το νέο Πρόεδρο ασχολούμενος αποκλειστικά με το Κοινοβουλευτικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και τα μεγάλα εθνικά θέματα. Δεν πρόκειται να δώσει καμία συνέχεια στα εσωκομματικά και να δημιουργήσει φράξιες η  ομάδες αντιπολιτευτικού χαρακτήρα. Εκτιμά ότι η παράταξη θα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, καθώς η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Ο πρώην Πρόεδρος δεν προτίθεται να δαπανήσει το πολιτικό χρόνο του κόμματος με άστοχες ενέργειες, όταν ο ίδιος πάντοτε ήταν θιασώτης κι αγωνίστηκε για την ενότητα της παράταξης κι είναι ένας από τους τελευταίους της Καραμανλικής σχολής με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή.