«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω» είναι το βίντεο-μήνυμα προς την Ευρώπη που συγκλονίζει – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

9.1.2016

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω – ένας ελληνικός ψίθυρος προς την Ευρώπη» είναι το βίντεο που στέλνει μήνυμα προς την Ευρώπη υπέρ της διαφορετικότητας, καθώς επίσης και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους. Ένα βίντεο που δημιούργησε ομάδα καλλιτεχνών και απευθύνεται στην Ευρώπη, το κοινό μας δέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Το βίντεο δεν φτιάχτηκε για να σας εντυπωσιάσει ή να σας σοκάρει. Επειδή αυτά τα λόγια δεν είναι κραυγή, αλλά ψίθυρος» τονίζει η ομιλήτρια.

«Κατάγομαι από τις ρίζες της Μεσογείου, εκεί που βρέχουν τις ελπίδες μας γαλανά νερά, που μας ποτίζουν όλους. Όσο είναι δικά μου, θα είναι και δικά σας. Αν πάψουν να είναι, μαζί θα ξεραθούμε στο δένδρο που φύτεψαν οι πρόγονοί μας», συγκλονίζει με τα λόγια της η πρωταγωνίστρια και συνεχίζει  «δεν αξίζει σε κανένα λαό να είναι προτεκτοράτο. Η δίψα του δένδρου, τα χρέη που λένε οι λογιστές, μοιάζουν με αλυσοπρίονα φαντασμάτων. Δεν τα βλέπεις, δεν τα πιάνεις».

«Οι Έλληνες γίναμε το πειραματόζωο της λιτότητας. Επειδή τολμήσαμε να την εφαρμόσουμε. Και τα καταφέραμε. Στα χαρτιά. Και όμως τώρα πεθαίνουμε. Τώρα τολμούμε να γίνουμε το πειραματόζωο της ελπίδας. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Με πολλή σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια. Μαζί. Μη μας αφήνετε μόνους» είναι το ηχηρό μήνυμα που στέλνει το βίντεο  προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το βίντεο έχει σκηνοθετήσει ο Νικόλας Ανδρουλάκης και «πρωταγωνιστεί» η Ντάνι (Ιωάννα) Γιαννακοπούλου, σε μουσική Κωνσταντίνου Βήτα.

http://https://www.youtube.com/watch?v=C0j86LYuMU8&feature=youtu.be