Σε πρότυπο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας μετατρέπεται το κλειστό της Μαλακάσας

Σε Πρότυπο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας μετατρέπεται το εγκαταλελειμμένο, εδώ και δύο δεκαετίες,  κλειστό γυμναστήριο της Μαλακάσας, που για χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη των καιρικών συνθηκών και είχε μετατραπεί σε περιστερώνα.

Σύμφωνα με πρόταση του Ειδικού Συμβούλου της Δημαρχιακής Αρχής, για την Πολιτική Προστασία  του Δήμου Ωρωπού, Γιάννη Μονιάκη, το κτίριο θα μετατραπεί σε ένα χώρο όπου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος έχει δει με καλό μάτι το έργο και αναζητείται η χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης ή το Εσωτερικών.

Ήδη, υπάρχει προμελέτη, όπου μέσα στο χώρο του κλειστού θα δημιουργηθεί Κέντρο Επιχειρήσεων, αίθουσα παρακολούθησης και ελέγχου πυρασφάλειας, με βάση τις θερμικές κάμερες που θα τοποθετηθούν στην ευρύτερη περιοχή, αίθουσα συσκέψεων, τηλεφωνείο, αίθουσα αναμονής κατά την εκκένωση περιοχών, γραφεία κίνησης, κοιτώνες για τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που θα έχουν βάρδια επί εικοσιτετράωρο, αποθήκη υλικού, κουζίνα. Ο περιβάλλον χώρος   θα χρησιμοποιηθεί για την στάθμευση  των  οχημάτων  πυρασφάλειας και για τα μηχανήματα έργου του δήμου.

Το κλειστό της Μαλακάσας  κατασκευάστηκε τη χρυσή εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 και είχε σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων. Δυστυχώς, όμως ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για αυτό το σκοπό, αφού το δάπεδο για δεκαετίες παρέμενε εντός του χώρου, χωρίς να τοποθετηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχαν καν τουαλέτες.

Ο Γιάννης Μονιάκης εδώ και χρόνια ασχολείται εθελοντικά με την Πολιτική Προστασία και είναι ενεργό μέλος της Σ.Ε.Α.Δ. Μέσα από τη συμμετοχή του στη Σ.Ε.Α.Δ. έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία σε θέματα πυρασφάλειας αλλά και αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων. Θεωρείται από τα πιο έμπειρα στελέχη που έχει όχι μόνο ο Δήμος Ωρωπού αλλά και όλη η Αττική. Εδώ και χρόνια έχει αποδείξει μέσα στο πεδίο τις ικανότητες και τις γνώσεις του, αλλά και την μαχητικότητά του.

Η συνεργασία του με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού Γιάννη Δήμα, δημιουργεί ένα ισχυρό δίδυμο που δίνει θετικά μηνύματα στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γιάννης Δήμας ως επιτελικό στέλεχος και ο Γιάννης Μονιάκης, ως μάχιμος εθελοντής δασοπυροσβέστης μπορούν να συμβάλουν θετικά στη θωράκιση του Δήμου, στη βελτίωση της οργάνωσης και στον έλεγχο των οχημάτων, ώστε ανά πάσα στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού να είναι σε θέση να προστατέψει ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τις περιουσίες των κατοίκων.