Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του 4χρονου που άρπαξε ο πατέρας του στη Χαλκιδική – Η τραγική έκκληση του παππού

9.1.2016

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική για  τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 33χρονου Αλβανού που φέρεται ότι σκότωσε την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του, άρπαξε το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά τους, και εξαφανίστηκε

Σύμφωνα με την αστυνομία το έγκλημα συνέβη το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου, στην Ορμυλία Χαλκιδικής γύρω στις 7 το απόγευμα στο σπίτι όπου διέμενε η σύζυγος του 33 χρονου. Στην έρευνα συμμετέχουν και αστυνομικοί από όμορους νομούς.

Η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής και προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες με τη συνδρομή των πολιτών, έδωσε χθες στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 33χρονου, ο οποίος αναζητείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αξιοποιήσιμη πληροφορία από τις κλήσεις των πολιτών.

Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αλβανικές, για το ενδεχόμενο ο φερόμενος ως δράστης να διέφυγε ή να προσπαθήσει να διαφύγει στην Αλβανία.

Δραματική έκκληση απεύθυνε μέσω ΣΚΑΙ ο τραγικός παππούς του 4χρονου, για να βρεθεί το μικρό του εγγόνι. «Παρακαλώ οποιονδήποτε, οτιδήποτε ξέρει να μας ειδοποιήσει. Να τρέξουμε να σώσουμε το παιδί μας. Ένα αγγελούδι 4 ετών άρρωστο και το έχει ένας δολοφόνος. Μη νομίζετε ότι νοιάζεται γι αυτό, μόνο για τον εαυτό του νοιάζεται».

Απευθυνόμενος προς τον πατέρα του παιδιού, που φέρεται ότι άρπαξε το παιδί αφού πρώτα σκότωσε τη μητέρα του, ο κ. Μαυρομάτης του ζήτησε να το παραδώσει. «Θέλουμε να σώσουμε μόνο το παιδί δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Δεν ξέρω αν έχει μεταμέλεια, αλλά το παιδί δεν του φταίει σε τίποτα. Είναι ένα αγγελούδι, πρέπει να γυρίσει σε μας, να μπορέσουμε να το μεγαλώσουμε. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο, μόνο αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο παππούς του 4χρονου.