Σε ύφεση η φωτιά στο Πανόραμα των Αγίων Αποστόλων Καλάμου-Δηλώσεις του Δημάρχου Ωρωπού

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η φωτιά στην περιοχή Πανόραμα των Αγίων Αποστόλων Καλάμου του Δήμου Ωρωπού, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή 39 πυροσβέστες με 34 οχήματα και  19 εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δεκαπέντε σπίτια επλήγησαν από τη φωτιά κάποια εκ των οποίων έχουν καεί ολοσχερώς. Το παρήγορο ήταν ότι δεν υπήρξε ούτε καν τραυματισμός χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες προστασίας των κατοίκων και των παραθεριστών από την Αστυνομία και τους ανθρώπους του Δήμου. Μόνο δύο άτομα ζήτησαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο.

Ο Δήμος Ωρωπού κινητοποιήθηκε αμέσως, με όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, από τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η φωτιά. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με περισσότερες από 19 υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου. Με την άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και το συντονισμό, κατάφεραν να σώσουν πολλές κατοικίες οι οποίες κινδύνευαν να τυλιχθούν στις φλόγες και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μεγάλη ήταν η συμβολή της Αστυνομίας, η οποία κατηύθυνε τους κατοίκους σε ασφαλή σημεία, ενώ εξασφάλισε την απρόσκοπτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στην περιοχή Γαλήνη στήθηκε και η Μονάδα υγειονομικής φροντίδας με το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Από την πρώτη στιγμή στην πληγείσα περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Δέδες και Δημήτρης Τζεβελέκος, ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Από την αρχή στη μάχη κατά της φωτιάς έπεσαν οι  Γ. Λιθαδιώτης και Δ. Χορμοβίτης με όλη τη δύναμη Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας των Αφιδνών, ενώ συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παν. Πέππας.

Ο Δήμος Ωρωπού κάνει έκκληση σε όσους έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους, από τη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, να τις δηλώσουν άμεσα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσής τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ευχαριστεί τους Εθελοντές του Δήμου Ωρωπού, τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους του Δήμου και όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου.