Σημίτης: Το μικρόβιο της κακοδαιμονίας βρίσκεται εντός της χώρας

10.1.2016

Αβέβαιο χαρακτηρίζει το μέλλον της Ελλάδας ο πρώην Πρωθυπουργός κ Κ Σημίτης, όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι το μικρόβιο της κακοδαιμονίας βρίσκεται εντός της χώρας.

Ο  Σημίτης βλέποντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία αποστασιοποιημένος από την πολιτική δρώσα καθημερινότητα κάνει λόγο για την αντίφαση μεταξύ  «Πραγματικών  αριθμών και  έωλων υποσχέσεων»  σημειώνοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».

Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει πως «πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».

«Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος» συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός και τονίζει: «Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά στις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας.

» Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό. Διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές» αναφέρει ο κ. Σημίτης.