Σημαντικές δράσεις του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας Ωρωπού

Σε αλλαγή στο Καταστατικό του προχώρησε, ο μέχρι πρότινος «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας Ωρωπού», μετονομαζόμενος σε «Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας Ωρωπού» διευρύνοντας έτσι τις δραστηριότητές του.

Ήταν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο προΐσταται ο πολύ δραστήριος Πρόεδρος του κ. Χρήστος Μπακαράς, μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα διαδικασία αναγκαία για την καλύτερη λειτουργία του ώστε να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των κατοίκων και οικιστών της περιοχής.

Επίσης ο Σύλλογος με προσωπική και μόνο εργασία των μελών του αλλά και ιδίων πόρων προχώρησε και στις ακόλουθες εργασίες για τον ευπρεπισμό της περιοχής.

Ειδικότερα:

  1. Αποκατέστησε το φωτισμό της Λεωφόρου Νέας Πολιτείας . Πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο έργο το οποίο για πολλά χρόνια υπολειτουργούσε λόγω των κατεστραμμένων καλωδιώσεων στο υπέδαφος και των βάσεων των λαμπτήρων.
  2. Έγινε κοπή και περισυλλογή των χόρτων της λεωφόρου, των παιδικών χαρών του οικισμού των προαύλιων χώρων του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του ναΐσκου του Αγίου Γεωργίου καθώς και κλάδεμα δεν δέντρων και των φυτών στους χώρους αυτούς.
  3. Έγινε γενικό βάψιμο του ναΐσκου του Αγίου Γεωργίου
  4. Προέβη σε διανομή ιδιαίτερης πασχαλινής συσκευασίας το βράδυ της Αναστάσεως σε όλους με στόχο την εγγραφή νέων μελών και την ενίσχυση του συλλόγου
  5. Επίσης ο σύλλογος έχει ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη στήριξη δωρεάν των μαθητών του οικισμού με καθηγητές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής γλώσσας για την Β΄ και Γ’ Τάξη του Γυμνασίου
  6. Δημιουργείται χορευτικό από παιδιά του οικισμού με στόχο την διαφύλαξη της παράδοσής μας. Τα μαθήματα θα γίνονται από έμπειρο χοροδιδάσκαλο.
  7. Επίσης δημιουργείται Θεατρική Ομάδα με την υποστήριξη του έμπειρου Σκηνοθέτη και Σεναριογράφου κ Πόλ Γραμμένου,
  8. Στις 25 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να παρακολουθήσουμε στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ την επιτυχημένη παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ».
  9. Ακόμη έχει προγραμματιστεί Προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Βλάσιο στα Τρίκαλα Κορινθίας στις 12 Μαΐου.

Τέλος ο Σύλλογος προγραμματίζει μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που με τη βοήθεια όλων στόχο έχουν να αλλάξουν την συνολικότερη εικόνα του οικισμού.