Σημαντικές παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Ωρωπού 29.1.2016

2.2.2016

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποίησε στην συνεδρίαση του ΔΣ Ωρωπού την Παρασκευή 29.1.2016 ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μιχάλης Χασιώτης:

Αποκάλυψε ότι μεθοδεύεται η δημιουργία τριών νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από «βιομάζα» και «vegetable oil» στις θέσεις «ΤΣΟΥΜΠΑ» και «ΜΠΑΘΕΖΑ» στην ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή της ΔΚ Αυλώνα,  σε συνέχεια της πρώτης αποτυχημένης απόπειρας της ίδιας εταιρίας για την δημιουργία δύο εγκαταστάσεων την περίοδο 2014-2015. Όταν το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης σε συζήτηση, τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Ρούσση και ένας της παράταξης Οικονομάκου υπερψήφισαν την εγκατάσταση αυτών των μονάδων. Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή, με επιχειρήματα όπως «ανάπτυξη» και «επενδύσεις», ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων που θα σημάνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της υγείας των εργαζόμενων και κατοίκων της περιοχής, ενισχύοντας την τάση παράδοσης της παραγωγής ενέργειας σε ιδιώτες.

 Κατήγγειλε ότι έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα σε εργαζομένους της περιοχής από την ΝΕΑ ΟΔΟ δεκάδες κλήσεις με πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.  Απαίτησε από την δημοτική αρχή, η οποία ως αντιπολίτευση μαζί με την προηγούμενη δημοτική αρχή προέτρεπε τους κατοίκους να μην πληρώνουν τα διόδια, να τους καλύψει σήμερα νομικά, χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση.

Τέλος, επανέφερε το ζήτημα της αποζημίωσης σε χρήματα για την μη παροχή γάλατος στους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου Ωρωπού για το έτος 2015, ζητώντας άμεσα η δημοτική αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση του κονδυλιού.