Σητεία: Μαθητές έδωσαν ραντεβού για να παίξουν ξύλο

Τα περιστατικά bullying αλλά και βίας από μαθητές που φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν λένε να σταματήσουν στην Κρήτη.

Δύο τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν σε σχολεία της Κρήτης.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης όταν δύο 15χρονοι μαθητές, που φοιτούν στο 2ο γυμνάσιο Σητείας, έδωσαν… ραντεβού για να παίξουν ξύλο.

Όπως αναφέρει στο cretapost, ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Ρεϊζης, το «ραντεβού» δόθηκε μόλις ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα και τα παιδιά σχόλασαν.

«Σύμφωνα με τα – μέχρι στιγμής – στοιχεία, φαίνεται ότι οι δύο μαθητές έδωσαν ραντεβού έξω από το σχολείο για να παίξουν ξύλο μόλις χτύπησε και το τελευταίο κουδούνι», ανέφερε ο κ. Ρεϊζης ενώ παράλληλα σημείωσε πως το θέμα διερευνάται.

Ο ίδιος έχει ήδη μιλήσει με τον πατέρα του παιδιού που προκάλεσε το γεγονός ενώ ψάχνει να βρει και την οικογένεια του μαθητή που δέχθηκε το ξύλο.

«Συνομίλησα με τον πατέρα του παιδιού που φαίνεται να προκάλεσε το γεγονός ο οποίος απέδωσε το συμβάν σε μία κακή στιγμή. Παράλληλα ψάχνω τα βρω την οικογένεια του μαθητή που δέχθηκε το ξύλο. Όπως καταλαβαίνεται τέτοια πράγματα δεν είναι αποδεκτά σε χώρους εντός κι εκτός σχολείου. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στο σχόλασμα, έξω από το σχολείο ωστόσο το θέμα μας αφορά όλους και πρέπει να γίνουν συστάσεις. Μέσα στο σχολείο δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ρεϊζης.

Εξωσχολικοί μπήκαν στο 6ο Γυμνάσιο με σκοπό να δείρουν μαθητή

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε επίσης το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 6ογυμνάσιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν διαδραματίστηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου όταν δύο εξωσχολικοί άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν ανενόχλητοι μέσα για να λύσουν τις… διαφορές τους μ’ έναν μαθητή του συγκεκριμένου γυμνασίου.

Ευτυχώς το αποτέλεσμα δεν πήρε μεγάλη έκταση καθώς οι εξωσχολικοί απομακρύνθηκαν από τον χώρο ωστόσο – όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γ. Γιγουρτάκης – πρέπει να βρεθεί λύση με την φύλαξη των σχολείων.

 

topontiki