Σκάνδαλο κακοποίησης στην ενόργανη: Συγκλονίζει η μαρτυρία πρώην αθλήτριας

Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Δήμητρα Καστρίτση εκμυστηρεύτηκε on camera τις δύσκολες στιγμές που βίωσε με τους προπονητές της στο άθλημα.

Μία από τις 22 καταγγέλλουσες αθλήτριες, για περιστατικά βίας στον αθλητισμό, η κ. Δήμητρα Καστρίτση, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τα μαρτύρια που έζησε, τους ξυλοδαρμούς και την ταπείνωση που βίωσε, με το περιτύλιγμα της νομιμότητας.

Είπε επίσης ότι ήταν πολύ σκληρή τόσο η προπόνηση όσο και η διατροφή, λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων από την πλευρά των προπονητών. “Πρέπει να υπάρξει κάθαρση σε όλα τα αθλήματα και οι γονείς να έχουν τον έλεγχο, καθώς τέτοια περιστατικά υπάρχουν και σήμερα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η πρώην αθλήτρια είπε τα ακολούθα:

Ήταν ένα θέμα που το συζητούσαμε μεταξύ μας εδώ και χρόνια. Με αφορμή το METOO και την Σοφία Μπεκατώρου πήραμε το θάρρος να βγούμε μπροστά για να μην γίνει ξανά κάτι τέτοιο σε άλλο παιδί.

Τα γράφουμε στην καταγγελία. Έχω βιώσει και έχω ακούσει φαινόμενα. Έχω βιώσει ξυλοδαρμό, λεκτική βία και υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου.

Το είχα εκμυστηρευτεί και στους γονείς μου. Κάποιες φορές σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία υπάρχει και ένας φόβος στα παιδιά. Ένα παιδί δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό. Ίσως πιστεύει ότι μπορεί να πάθει και χειρότερα.

Όλο αυτό που επικρατούσε είχαν σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε υποχείριο αυτών των ανθρώπων. Έλεγαν ότι έτσι θα πάνε μπροστά τα παιδιά. Πολλά παιδιά βγήκαν στη συνέχεια εκτός αθλητισμού.

Στις αποστολές ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είχαμε επικοινωνία με τους γονείς. Η προπόνηση ήταν σκληρή, η διατροφή το ίδιο. Δεν υπήρχαν ψυχολόγοι και ειδικοί. Πολλές φορές παιδιά δεν έτρωγαν όλη την ημέρα επειδή είχαν μισό κιλό παραπάνω”.

news247.gr