Σκληρή κριτική Κουμουτσάκου στην Κυβέρνηση

27.11.2015

Σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «Δεν μπορείς να συγκαλείς σύσκεψη αρχηγών με αυτά τα θέματα, άκουσα ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας Τουρκίας  είναι αυτές που επέστρεψαν το χρόνο. Γιατί η αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει εσωτερική πληροφόρηση μέσα σε 48 ώρες; Η πρόταση δεν είναι σοβαρή. Γιατί έγινε 48 ώρες πριν την ημέρα σύγκλισής της, έγινε από το εξωτερικό και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό δεν ξέραμε μέχρι πριν από λίγο ποιο ήταν το ακριβές περιεχόμενο, δεν έχουν γίνει ακόμα τα τηλέφωνα στους αρχηγούς, όλο μυρίζει έναν επικοινωνιακό χειρισμό. Κι όχι ουσίας. Αν η κυβέρνηση εμφανίζεται μέσα σε 48 ώρες να έχει ανάγκη τη συνομιλία με τους πολιτικούς αρχηγούς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Και πρόσθεσε «Η συναίνεση και η συνεννόηση κερδίζεται δεν χαρίζεται. Κι έχετε κάνει τα πάντα, για να μην την έχετε κερδίσει, κι όχι δεν την έχετε κερδίσει την έχετε πυροβολήσει τη συνεννόηση».

«Πυροβολήσατε τη συναίνεση» είπε κι αναφερόμενος στη πρόσκληση που δέχτηκε η Νέα Δημοκρατία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Το πιθανότερο είναι ι-δε δεσμεύω την Ν.Δ.- επειδή είναι ένα θεσμικό κόμμα, να παραστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή, με κανένα τρόπο.

Εμείς στην καλυτέρα θα πάμε να ακούσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να  συζητήσουμε».

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «υπάρχει μια ηθική υποχρέωση που είναι και προϋπόθεση να αναγνωριστεί ότι έγιναν, πολλά λάθη κι ότι κακώς λοιδορήθηκαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα. Είναι μια ηθική υποχρέωση».

Και κατέληξε λέγοντας «Προεκλογικά είχαμε πει ότι η χώρα ήταν στα δύσκολα, ότι εμείς αν είχαμε μειοψηφία κι ήμασταν το πρώτο κόμμα θα συνεργαζόμασταν, με κόμματα τα οποία είχαν την ίδια πολιτική θεώρηση, με εμάς, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, κι αν οι γέφυρες δεν έφταναν το βάρος το να γίνει κυβέρνηση, να ξαναπάει η χώρα σε ακυβερνησία ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχαμε πει ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε με το  ΣΥΡΙΖΑ ντε και σώνει. Εμείς είχαμε πει αυτή είναι η θέση μας. Είχαμε πει και κάτι άλλο όταν ψηφίσαμε το πλαίσιο ο πρόεδρος του κόμματος τότε, ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει, κοιτάξτε εμείς συμφωνούμε αυτά, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τίποτα άλλο, αν είναι αντιπαραγωγικό αν τα μέτρα είναι υφεσιακά, αν, αν,.. αν,.. επομένως εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση μας με το τι θα γίνει.

Η μετεκλογική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα δεν βοήθησε καθόλου, καθόλου όμως. Ίσα – ίσα πυροδότησε τις αποκλείσεις κι όχι τις συγκλίσεις.

Συναίνεση και συνεννόηση δεν δίνονται δεν δωρίζονται, κερδίζονται, αν μπορούν να το κερδίσουν έχει καλώς».