Σκληραίνουν τη στάση τους μαθητές και γονείς του Γυμνασίου Χαλκουτσίου-Παραμένει υπό κατάληψη το σχολείο

Σκληραίνουν την στάση τους οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Χαλκουτσίου, απέναντι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς από χθες το πρωί τελεί Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου, λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με έναν καθηγητή.

Κατά τη Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι γονείς δεν δέχτηκαν την προφορική σύσταση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπέλα, να ανοίξει το σχολείο, σε ένδειξη καλής θέλησης και εν συνεχεία να εξεταστεί το ζήτημα με τον καθηγητή ο οποίος έχει έρθει σε ρήξη με τους μαθητές.

Κατά τη Γενική Συνέλευση, οι γονείς συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργεί ο συγκεκριμένος καθηγητής στους μαθητές, όπως η χαμηλή βαθμολογία κάτω από τη βάση στη συντριπτική πλειοψηφία και γύρω από τη βάση στους αριστούχους, τον τρόπο που παραδίδει το μάθημα, χωρίς να γίνεται κατανοητός και χωρίς να δέχεται να ακούσει και να απαντήσει στις απορίες των μαθητών, αλλιώς τους αποβάλλει από την τάξη με μονόωρη απουσία και κάτι ακόμα σημαντικό, ο συγκεκριμένος καθηγητής, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τους γονείς, παραβλέπει σε τρεις μαθητές με χαρτί από το ΚΕΔΔΥ να εξετάζονται προφορικά και δεν το δέχεται.

Οι γονείς ζητούν να υπάρξει έγγραφη δέσμευση του κ. Καπέλα και του Διευθυντή του Σχολείου κ. Σαλεβουράκη, ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής θα μετατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα εντός δέκα ημερών και μετά να λήξει η κατάληψη και να ανοίξει το σχολείο. Επίσης ο Σύλλογος Γονέων έχει αιτημάσει γραπτό αίτημα το οποίο πρόκειται να καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη λειτουργία του Γυμνασίου στο Χαλκούτσι, καθώς μαθητές και γονείς επιμένουν στην μετάθεση του καθηγητή της Φυσικής, γιατί όπως τονίζουν με τη συμπεριφορά του μειώνει την προσωπικότητα των παιδιών τους. Ενώ εκτιμούν ότι η πρόταση του κ. Καπέλα είναι έωλη και δεν τους καλύπτει, εκτιμώντας ότι αποσκοπεί στο να κερδηθεί χρόνος.

Μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, η κατάληψη στο Γυμνάσιο Χαλκουτσίου συνεχίζεται.

Διαβάστε: 

Έληξε η κατάληψη του Γυμνασίου Χαλκουτσίου-Θα τεθεί υπό Επιτροπεία ο Καθηγητής της Φυσικής

Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου

 

Comments are closed.