Σκουρλέτης: Επίθεση στη Ν.Δ. για την αντίδραση της στις δηλώσεις Φίλη

6.11.2015

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης καταγγέλλοντας την για υστερική εκμετάλλευση και πατριδοκαπηλία στο θέμα των δηλώσεων Φίλη, κάτι που όπως ανέφερε -μιλώντας στο ΣΚΑΙ- σπάει την ενότητα του δημοκρατικού τόξου.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «Είναι πραγματικά  αστείο και σπάει ουσιαστικά την ενότητα του δημοκρατικού μετώπου η δήλωση της ΝΔ , που λέει ότι ο ηθικός αυτουργός -με αυτά τα λόγια- της χθεσινής επίθεσης ήταν οι δηλώσεις του Φίλη. Αυτό δεν πατάει πουθενά. Δηλαδή που οδηγεί; Αυτή η υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία ουσιαστικά οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων και φάνηκε αυτό. Εκεί λοιπόν που ζήταγαν το κεφάλι του Φίλη βρήκαν -όπως είπε και η Γεροβασίλη στη δήλωση της- το κεφάλι του Κουμουτσάκου,  παραλίγο και του Βαρβιτσιώτη».

Και πρόσθεσε «Ξέρετε από εκπομπές. Είσαι 3 ώρες σχεδόν σε ένα στούντιο και 03.10, πέντε λεπτά πριν κλείσουν τα φωτιά, σου κάνουν μία ερώτηση για το τι είχες γράψει σαν δημοσιογράφος έναν χρόνο πριν. Και εκεί που λες «ναι είχα πει αυτό» -άλλα λέει βέβαια η ελληνική βουλή- αρκεί για να δημιουργήσει όλη αυτήν την φασαρία; Όχι βέβαια. Απλώς πρόκειται για μια φτηνή θα έλεγα εγώ αντιπολιτευτική-πολιτική εκμετάλλευση με έντονα στοιχεία πατριδοκαπηλίας τα οποία τελικά ενισχύουν τις ακροδεξιές φωνές του εθνικισμού».

Ο  κ. Σκουρλέτης κατέληξε λέγοντας ότι «Δημιουργούμε μία  αντίληψη απαγόρευσης του δημόσιου λόγου.  Η συντηρητική αντιδημοκρατική αντίληψη. Ο Φίλης χθες στην βουλή πέραν των όσων υποστήριξε για το συγκεκριμένο θέμα έδωσε ένα  μάθημα δημοκρατίας το οποίο δυστυχώς δεν μπορούν να το κατανοήσουν η πλευρά  της αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας».