Σκουρλέτης: Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά αλλά μας εκβίαζαν

20.5.2016

Η λογική της σημερινής κυβέρνησης είναι απλή όταν πρόκειται να καλυφθούν λάθη αδυναμίες και ανικανότητες δικές της. Για όλα φταίνε οι άλλοι που μας εκβιάζουν. Αυτό επανέλαβε και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ Π Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της  Βουλής κατά τη συνεδρίαση του πολυνομοσχεδίου. Με μια διαφορά ότι παραδέχτηκε ότι τα μέτρα  είναι πολύ σκληρά.

«Οι επιπτώσεις του προγράμματος είναι βαριές, όμως δεν είναι το δικό μας πρόγραμμα. Είναι προϊόν ενός άγριου εκβιασμού. Θα προσπαθήσουμε, μέσω αξιολόγησης, να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και να δώσουμε παραγωγική ώθηση στην οικονομία. Εκεί θα κριθούμε και θα κριθούμε σύντομα. Δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια στον λαό» τόνισε ο κ Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ για πολιτική σαμποτάζ και απουσία κάθε εναλλακτικής πρότασης.

«Με αυτό το μείγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με στοιχεία χουλιγκανισμού, δεν τιμάτε τις παραδόσεις του χώρου σας. Έχετε, όμως, υποστηρικτές τα ΜΜΕ με τις σχέσεις και τη διαπλοκή που κάνουν τη νύχτα μέρα» σημείωσε.

Για το «ταμείο αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση, με σαφείς καθαρούς και όρους, και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι και αυτό το αναγνωρίζει η αγορά» επεσήμανε.

Σε ό, τι αφορά τους τομείς της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε δύο σημαντικές πολιτικές επιτυχίες. Την ακύρωση με νόμο της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» και της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Ακολούθως, είπε ότι στη ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι τα κέρδη των ΕΛΠΕ έχουν φθάσει σε ύψος ρεκόρ».

«Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών, και παρά της δυσκολίες, μας χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι πολιτικές της αναδιανομής και της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων» κατέληξε ο υπουργός.