Σκωτία: Η αστυνομία έστειλε το… τρένο του Χάρι Πότερ να σώσει οικογένεια -Ξετρελάθηκαν τα παιδιά [εικόνα]

ΤΟ HOGWARTS EXPRESS

Ο Τζον και η Ελεν Κλουέτ ανακουφίστηκαν όταν η αστυνομία έστειλε τρένο να απεγκλωβίσει την οικογένειά τους. Τα τέσσερα παιδιά τους όμως ξετρελάθηκαν. Ήταν το Hogwarts Express!

Το ζευγάρι, μαζί με τα παιδιά τους- 6, 8, 10 και 12 ετών- είχαν πάει σε εκδρομή στα Χάιλαντς της Σκοτίας. Ομως, το πρωί της Παρασκευής, όταν βγήκε από την καλύβα τους, ο Τζον Κλουέτ διαπίστωσε ότι το κανό τους είχε εξαφανιστεί. Για να φτάσουν στο αυτοκίνητό τους έπρεπε να περπατήσουν 3 μίλια, μεγάλη απόσταση για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το έδαφος έμοιαζε με βάλτο. Τελικά, ο άνδρας αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια. Πού να ήξερε ότι η λύση θα ενθουσίαζε τα παιδιά του.

Ενα από τα τρένα που κυκλοφορεί σε εκείνο το απομακρυσμένο σημείο είναι το Jacobite, μία παλιά ατμομηχανή που αμέσως μπορεί να αναγνωρίσει κάθε λάτρης της σειράς ταινιών του Χάρι Πότερ. Είναι ολόιδιο με το Hogwarts Express, τρένο που παίρνουν οι μαθητευόμενοι μάγοι για να φτάσουν στο σχολείο τους. Μάλιστα, γυρίσματα για τη διαδρομή που ακολουθούν οι πρωταγωνιστές έχουν γίνει στη Σκωτία.

«Κανονίσαμε το επόμενο τρένο που περνά από την περιοχή να έρθει εκεί που βρίσκεστε. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά είναι η ατμομηχανή του Hogwarts Express. Τα παιδιά σου θα το λατρέψουν», είπε ο αστυνομικός στον Κλουέτ. Οταν τελικά τα πιτσιρίκια είδαν το τρένο, έλαμψαν από χαρά.

«Οταν είδαν το τρένο, όλη η λύπη εξαφανίστηκε από το πρόσωπό τους. Ήταν ενθουσιασμένα και χαρούμενα», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Πηγή:  iefimerida.gr