Σμήνη κουνουπιών επελαύνουν σε Ωρωπό και Βοιωτία. Αφόρητη η κατάσταση.

Σμήνη κουνουπιών έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές του Δήμου Ωρωπού ,κυρίως τις παραθαλάσσιες προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων αλλά και τη δυσφορία τους οι  οποίοι ζητούν  την λήψη άμεσων μέτρων.

Οι περιοχές του Καλάμου, του Χαλκουτσίου, τη Σκάλα Ωρωπού    και της παραλίας Μαρκοπούλου έχουν πνιγεί στο κουνούπι με αποτέλεσμα να είναι ενοχλητική η παραμονή,  για τους  κατοίκους, σε υπαίθριους χώρους.

Η ανησυχία των κατοίκων, από την εμφάνιση των απρόσκλητων αυτών επισκεπτών, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην χώρα μας, φέτος, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού  Νείλου, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 41  άτομα και ΄έχουν νοσήσει 306 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘμ σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 21 άτομα με σοβαρές επιπλοκές.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δυναμικής Πολιτείας κ. Άγγελος Χατζηιωάννου ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης υποστήριξε ότι η απεντόμωση είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής αλλά και ότι και ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ψεκασμούς.

Να σημειώσουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου επελαύνει, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε 91 Δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων είναι και οι Δήμοι Ωρωπού,Τανάγρας , Χαλκιδαίων και Θηβαίων..

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νομοί Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας.