Σοβαρές αποκαλύψεις για συμμετοχή συγγενών του Αντ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ αναζητούν απαντήσεις

 9.4.2016

Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά προκαλεί  για την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί σήμερα πως η νύφη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και οι συγγενείς της βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εφημερίδα  επιχειρεί να εξηγήσει  τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και την προσπάθεια συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ.

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει ότι «ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που προέκυψε από πληροφορίες που ήθελαν τον Παγίδα στη λίστα, ανοίξαμε την καρτέλα του συγκεκριμένου προσώπου στη λίστα που παρέδωσε ο Φαλτσιανί.

Προκύπτει λοιπόν πως ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο που κάναμε στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Η συγκάλυψη Σαμαρά

Η ύπαρξη συγγενών του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα δίνει μια σαφή εξήγηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την αποκάλυψη της λίστας αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος και το κόμμα του (ίσως εν αγνοία των μελών του) να απαξιώσουν την αποκάλυψη και να χτυπήσουν το HOT DOC και τον Κώστα Βαξεβάνη που την αποκάλυψαν.

Ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου . Υοπήρχαν μάλιστα δημοσιεύματα που διαβεβαίωναν πως η υπουργοποίησή του επί Σαμαρά έγινε με παρέμβαση Παγίδα στο Σαμαρά.

Ο Παγίδας φαίνεται επίσης να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Η Ευτέρπη Γκουτζαμάν η με την οποία έχουν και κοινή καταγωγή.

Η κυρία Έτα Παγίδα Σαμαρά του Ψυχάρη

Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για Ινστιτούτο που συνδέεται με την οικογένεια Σαμαρά.

Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις και γκαλά που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το σημαντικό όμως και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι πως από το 2009, έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Το ΔΟΛ, είχε επισκεφθεί ο Σαμαράς αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας

Οι αποκάλυψη για την ύπαρξη των συγγενών στη λίστα Λαγκάρντ, δεν δρομολογεί μόνο δικαστικές εξελίξεις αλλά και πολιτικές. Η ΝΔ, παρά τη σχέση στελεχών της με το Σαμαρά, πρέπει να τοποθετηθεί γαι το γεγονός αλλά και για τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε σχέση με τη λίστα.

Πέραν όλων των άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς και η οικογένειά του επέκρυψαν επιμελώς την ύπαρξη συγγενικών τους προσώπων στη λίστα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να έχει κάνει ο ίδιος γνωστό πως η νύφη του είναι στη λίστα. Όχι μόνο το απέκρυψε αλλά έκανε κάθε προσπάθεια για να συγκαλυφθεί η υπόθεση”.

Ο κ. Κύρτσος

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ Γ Κύρτσος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι είναι ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού κ Αντ Σαμαρά να ξεκαθαρίσει  την υπόθεση

“Για την υπόθεση που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά στο πρωτοσέλιδο της πρέπει να μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την Ζηνοβία Σαπουνά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Τόνισε ότι “κακώς η Κυβέρνηση Σαμαρά συνεργάστηκε με τον Σταύρου Παπασταύρου, έναν άνθρωπο που ως δικηγόρος έχει σχέση με εξωχώριες εταιρείες και έπρεπε να είναι σε απόσταση ασφαλείας από την Κυβέρνηση”.

Η κα Γεροβασίλη

«Ξεκάθαρη τοποθέτηση» ζητεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη από τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” που, όπως επισημαίνει, εμπλέκει στη λίστα Λαγκάρντ το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Σημερινά δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και βάλλει κατά των κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου. Όπως τονίζει, “μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα».

«Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της Ν.Δ. σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη» προσθέτει.