Σοκάρουν οι εικόνες μαθήτριας που ξυλοκοπήθηκε από το δάσκαλό της

9.4.2016

Δυστυχώς οι ιστορίες των σχολικών ξυλοδαρμών προς σωφρονισμό και παραδειγματισμό της δεκαετίας του ΄70 στη χώρα μας δεν έχουν σταματήσει και στην εποχή μας σε άλλες χώρες.

Εκείνη η ταπείνωση του ξύλου με τη βέργα, η όρθια τιμωρία στη γωνία για το λάθος η για την ελλιπή μελέτη μας, και οι προσωπικές προσβολές που όλοι περάσαμε και που τις κουβαλάμε μέσα μας υπάρχουν και σήμερα από ασυνείδητους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιχειρούν έτσι να κρύψουν την ανεπάρκεια τους.

Η εικόνα της μικρής μαθήτριας σοκάρει: και τα δύο μάτια της είναι μαυρισμένα από τα χτυπήματα ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αγαπάει τα παιδιά.

Μια φρικιαστική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν δάσκαλο και θύμα ένα 6χρονο παιδί έρχεται από το Βιετνάμ.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Τραν Τι Του Τρα εξερράγη όταν το μικρό κορίτσι έκανε λάθος στην ορθογραφίας μιας λέξης.

Ο δάσκαλος όμως δεν αρκέστηκε στις προφορικές παρατηρήσεις αλλά πήρε στα χέρια του έναν χάρακα και άρχισε να χτυπάει το απροστάτευτο παιδί στο πρόσωπο.

«Το πρόσωπο του παιδιού μου ήταν πρησμένο και είχε μελανιές στα μάτια» περιγράφει σοκαρισμένη η μητέρα της μικρής, η οποία ενημερώθηκε για την επίθεση από δύο φίλες της κόρης της που την συνόδευσαν σπίτι της.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές ο δάσκαλος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα για την περαιτέρω τιμωρία του.