Σοκ και οργή για το βιασμό και τη φριχτή δολοφονία μωρού στη Χιλή

Σοκ και οργή προκάλεσε στη Χιλή ο βιασμός και η φριχτή δολοφονία ενός κοριτσιού μόλις 19 μηνών.

Την Κυριακή, η μικρή Αμπάρ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Βαλπαραίζο και συνοδευόταν από τη θεία και το φίλο της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι τραυματίστηκε επειδή έπεσε από το κρεβάτι του.

Ωστόσο οι γιατροί που πάλεψαν να σώσουν τη ζωή του παιδιού διαπίστωσαν τη σοκαριστική αλήθεια.

Τα σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα είχαν προέλθει από πρωκτική διείσδυση.

Το άτυχο μωρό μεταφέρθηκε άμεσα στην εντατική και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά από τις καταθέσεις του ιατρικού προσωπικού συνελήφθη ο 30χρονος σύντροφος της θείας, ονόματι Αντρές Εσπινόζα Αραβένα, για συμμετοχή σε βιασμό που οδήγησε στο θάνατο ανηλίκου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τέτοια ήταν τα τραύματα του παιδιού, που το ιατρικό προσωπικό χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσουν τα όσα είδαν.

Παρότι ο 30χρονος επιμένει ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε όταν έπεσε από το κρεβάτι, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης και πως προέβη στις πράξεις του σε διάστημα που έμεινε μόνος του μαζί του.

Έξαλλη η κοινή γνώμη

Τη Δευτέρα, ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον Αραβένα, ο οποίος θα μείνει προφυλακισμένος για 6 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαδηλώσεις, με άλλους να ζητούν τη σύλληψη της θείας και άλλους να κατηγορούν την υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων, η οποία προ μηνών είχε αρνηθεί στο θείο της την επιμέλεια του παιδιού λόγω του  σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Η μητέρα του παιδιού αντιμετωπίζει προβλήματα με ναρκωτικά και είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού.