ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

Στήνουν καβγαδάκια για την «λεία» από τα διόδια με τα οποία συμφωνούν

Δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση» (Οικονομάκος, Γιασημάκης κλπ) συμφωνούν με τα διόδια στην περιοχή μας, με την ηλεκτρονική χιλιομετρική χρέωση που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει. Την θέση αυτήν την έχουν εκφράσει επανειλημμένα στα δημοτικά συμβούλια.

Για αυτό τον λόγο συμφωνούν με την είσπραξη δημοτικών τελών από την Νέα Οδό, δηλαδή την είσπραξη μεριδίου από την λεία των διοδίων που πληρώνουν και οι δημότες μας, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση χωρών και υπηρεσιών για να αναπτύσσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Για αυτό δεν βγάζουν άχνα για τα νέα ηλεκτρονικά διόδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης και για το μάρμαρο το οποίο θα πληρώσουν οι δημότες μας.

Για αυτό δεν απαντάνε στις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δημοτικά συμβούλια για το εν λόγω ζήτημα.

Αλήθεια όμως τι να απαντήσουν; Την ταύτιση μεταξύ τους και την συμφωνία τους με τα διόδια;

Για αυτό, με αφορμή την είσπραξη ποσού από την Νέα Οδό που αφορά δημοτικά τέλη, σήκωσαν κουρνιαχτό.

Αξίζει οι κάτοικοι της περιοχής μας να θυμηθούν πως, όλοι μαζί «χέρι-χέρι», κήρυτταν «ανένδοτους αγώνες» ενάντια στα διόδια λίγο πριν τις εκλογές για την τοπική διοίκηση το 2014 σε συνδυασμό με την σημερινή κατάληξη.

Είναι δίκαιη η αγανάκτηση των κατοίκων του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον λαό και του ανήκουν.

Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν για την κατάργηση της παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε εργολάβους, στα νέα διόδια που ετοιμάζονται, την πολιτική που τα επιβάλλει.

Σε αυτό τον αγώνα θα έχουν πάντα στο πλευρό τους την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μάρτιος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com