Στήριξη Μαρίας Απατζίδη στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, βρέθηκε στις 11/6/2021 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους για εργασία και αξιοπρέπεια.

Εκεί, δικάζεται η   καθαρίστρια Βάσω Γκόβα μετά από μήνυση αστυνομικού των ΥΜΕΤ ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα, παίρνοντας τελικά παραγραφή στο εφετείο από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ,  για τον τραυματισμό της καθαρίστριας Ευαγγελίας Αλεξάκη, στις 10 Ιουλίου 2014 κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η βουλευτής ανέφερε ότι  η συγκεκριμένη δίκη δείχνει το απύθμενο θράσος και την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση προς τους εργαζομένους και προσπάθεια σπίλωσης του δίκαιου αγώνα τους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία.

Το δικαίωμα αυτό δικάζεται σήμερα. Η Βάσω Γκόβα καλείται να αντιμετωπίσει τις ψευδείς κατηγορίες ενός αστυνομικού οργάνου. Δικάζεται αυτή και όλοι οι συνάδελφοί της, γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν και να συμβιβαστούν, να δεχθούν την εξαθλίωση και την ταπείνωση. Γιατί αντιστάθηκαν και γιατί αγωνίστηκαν για μια αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Στο δίκαιο αυτό αγώνα τους, δίνουμε όλοι το παρών και δηλώνουμε τον αμέριστο σεβασμό και την στήριξή μας. Μέχρι την τελική δικαίωση.

Από το Γραφείο Τύπου