Στήριξη Μουζάλα από Φ. Γεννηματά και Ρ. Δούρου

16.3.2016

Την στήριξή της στον Γιάννη Μουζάλα εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τονίζοντας παράλληλα ότι ο Π. Καμμένος  «εκβιάζει»αλλά και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου

«Το καράβι είναι ακυβέρνητο και το πλήρωμα σε ανταρσία. Η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Καλείται ο πρωθυπουργός να δώσει λύση» είπε μιλώντας σε ημερίδα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τις μεταρρυθμίσεις.

Και η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε με έμφαση: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κος Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Αντιθέτως, άσκησε κριτική στη δήλωση του υπ. Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά: «Δεν αισθάνομαι ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα. Σντίθετα είναι ντροπή» είπε για να προσθέσει: «Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης»,

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε». Ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα εθνικά θέματα: «Τονίζω ιδιαίτερα τα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι η σιωπή του πρωθυπουργού στη Σμύρνη, οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία και οι κίνδυνοι που αναδύονται για το Ελσίνκι είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεών μας στην εξωτερική πολιτική» κατέληξε.

Η κα Ρένα Δούρου

Με αφορμή την στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, που ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα η Ρένα Δούρου σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter, ανέφερε :

« Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη “συγγνώμη”, προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου».