Συστατικά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. μανιτάρια μικρά agaricus
- 300 γρ. σιτάρι
- 250 γρ. λευκό κρασί
- 750 γρ. νερό
- 1 κύβος κοτόπουλο
- 50-100 γρ. παρμεζάνα
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 4-5 λεπτά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιτάρι και σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
- Τέλος, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 35-45 λεπτά να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com