Σταρότο με κοτόπουλο και μανιτάρια από τον Άκη

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. μανιτάρια μικρά agaricus
  • 300 γρ. σιτάρι
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • 50-100 γρ. παρμεζάνα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 4-5 λεπτά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιτάρι και σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
  • Τέλος, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 35-45 λεπτά να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com