Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι λύσεις βρίσκονται μόνο στους ανθρώπους»

3.12.2015

«Οι τελευταίες ιδεοληπτικές κουβέντες για την οικονομία που εκφράστηκαν από το κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν πλέον καλυφθεί από την πραγματικότητα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στο συνέδριο για τις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Τότε όμως γιατί δεν προχωράμε; Γιατί οι λύσεις δεν βρίσκονται στα συνθήματα. Οι λύσεις βρίσκονται μόνο στους ανθρώπους. Αν δεν βρεθούν στις θέσεις ευθύνης άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν τις λέξεις-πράξεις το δράμα της Ελλάδας θα συνεχίζεται».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο «αγκάθι» του ασφαλιστικού τονίζοντας: «Ο κόσμος της παραγωγής πρέπει να είναι η έγνοια μας στο ασφαλιστικό που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Τα ασφαλιστικά συστήματα δεν είναι μόνο για τις συντεχνίες, δεν είναι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους και δεν είναι μόνο για τους συνταξιούχους. Είναι και γι’ αυτούς που δουλεύουν».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο θέμα της «υπερφορολόγησης» που προκρίνει η κυβέρνηση λέγοντας τα εξής: «Σημασία έχει να υπάρξει μια πολιτική όχι χωρίς νέους φόρους, αλλά με λιγότερους φόρους. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας, σε μια πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ενώ κατέληξε τονίζοντας:

«Το Ποτάμι είναι εδώ. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Βουλή, στην κοινωνία, στην Ευρωβουλή, στην Ευρώπη για τη δικαιοσύνη, την εργασία, την Παιδεία. Το τι θα καταφέρει όμως εξαρτάται πάντα και από την ανταπόκριση που θα έχει στην ελληνική κοινωνία. Εσείς, οι δυνάμεις της προοδευτικής λογικής στην οικονομία, θα καθορίσετε αν η Ελλάδα θα παραμείνει μια χώρα των συνθημάτων ή θα γίνει κάποια στιγμή μια χώρα των λύσεων».