Στα άκρα φτάνουν οι αγρότες με την Κυβέρνηση – Επίθεση στη Σπάρτη σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

6.2.2016

Στα άκρα με την κυβέρνηση οδηγούν την κόντρα τους οι αγρότες ασκώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ίσως δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και καλεί τους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος σε προσχηματικό διάλογο στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Στα Τέμπη η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο και το ίδιο συμβαίνει και στην εθνική Αντιρρίου –Ιωαννίνων από τον εικοσιτετράωρο αποκλεισμό ,ενώ οι αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών-Λαμίας και τους παράδρομους, ζεσταίνοντας τα τρακτέρ τους ακόμη και για κάθοδο στην Αθήνα.

Στη Σπάρτη

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη εισέβαλαν το πρωί του Σαββάτου αγρότες από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, όταν αντιλήφθηκαν ότι στο χώρο βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης για να συναντηθεί με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων.

Οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή, κατηγορώντας τον πως άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του, ενώ τον κάλεσαν σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή.

«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε: «Δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας».

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους με ανοικτούς τους δρόμους σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνο η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ’ αόριστον.