Στα ίχνη νέου κυκλώματος εκβιαστών-δημοσιογράφων βρίσκεται η ΕΛΑΣ

26.2.2016

Έτοιμη να σκάσει είναι να σκάσει νέα βόμβα  με κύκλωμα γνωστών δημοσιογράφων οι οποίοι εκβίασαν δημόσιους λειτουργούς για να τους αποσπάσουν μεγάλα διαφημιστικά πακέτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το δεύτερο αυτό κύκλωμα εκβιαστών αφορά ιστοσελίδες όπου η ταρίφα έφτασε ακόμη και τις 700 χιλιάδες ευρώ. Ήδη στην αστυνομία έχουν καταθέσει τρία πρόσωπα κι έχουν προχωρήσει  σε αποκαλύψεις.  Μάλιστα τα άτομα αυτά πρόσφατα κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι ακόμη στην αρχή και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να ερευνηθεί η αξιοπιστία των στοιχείων που έχουν κατατεθεί και να δεθούν ώστε να προχωρήσει η υπόθεση.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει σχέση του νέου κυκλώματος με τους τρεις συλληφθέντες δημοσιογράφους οι οποίοι σήμερα δεν απολογήθηκαν γιατί οι δικηγόροι τους δεν πήραν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν πως έχουν πέσει θύματα του δεύτερου κυκλώματος εκβίασης για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων, να καταθέσουν μηνύσεις προκειμένου να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα ώστε να σπάσει και αυτό το απόστημα.

Η νέα μεγάλη έρευνα αφορά σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, των οποίων οι διαχειριστές φέρεται να εκβίαζαν στελέχη Μεγάλων Δημοσίων Οργανισμών, ιδιωτικών επιχειρήσεων, Τραπεζών, ακόμα και τεχνοκρατών που κατέχουν υψηλές θέσεις, προκειμένου να τους αποσπούν διαφημιστικά πακέτα για τις ιστοσελίδες.

Η δεύτερη αυτή υπόθεση λένε καλά ενημερωμένες πηγές της αστυνομίας είναι πιο καλά δικτυωμένη και περισσότερο δύσκολο να ερευνηθούν οι πιθανές ποινικές πράξεις των μελών του κυκλώματος.