Στα δικαστήρια ο Κώστας Μπίγαλης

Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο Κώστας Μπίγαλης, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει. Ο γνωστός τραγουδιστής κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, κατηγορούμενος για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ρευματοκλοπή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), που κατέθεσε στο δικαστήριο, φέρεται να έγινε την πενταετία 2010 – 2015, σε διαμέρισμα στο Περιστέρι, το οποίο έφερε τον Κώστα Μπίγαλη ως το χρήστη που έκανε τη σύνδεση, χωρίς να έχει καταγραφεί κάποια μεταβίβαση του ακινήτου. Όπως επεσήμανε, η ζημία της εταιρίας, η οποία παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, ανήλθε στα 2.674 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, ενώ -κατά το μάρτυρα- από τον επιτόπιο έλεγχο, δεν προέκυψε επέμβαση στο μηχανισμό μέτρησης.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής της δεκαετίας του ‘90, από την πρώτη στιγμή, υποστήριξε την αθωότητά του. Ανέφερε ότι ο ίδιος έχει πουλήσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήδη από το 2008, προσκομίζοντας μάλιστα και το σχετικό συμβόλαιο.

“Πρόκειται για έναν υπόγειο χώρο ο οποίος πουλήθηκε το 2008.. Από τότε δεν έχω καμία σχέση με το ακίνητο” εξήγησε στο δικαστήριο ο Κ. Μπίγαλης, που στη συνέχεια έδωσε τη δική του εξήγηση γιατί παρουσιάζεται το διαμέρισμα να μην έχει αλλάξει χρήστη στη ΔΕΔΔΗΕ: “Ο αγοραστής λίγο αργότερα, αρρώστησε, έπαθε ανεύρυσμα, και δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Μάλιστα, στην περίοδο που αναφέρεται η κατηγορία, το ακίνητο ήταν κλειστό απ’ όσο γνωρίζω. Κατά την άποψή μου, η ελαττωμένη κατανάλωση προκύπτει ακριβώς γιατί ήταν κλειστό τότε.
Η αθώωση

Παρά τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, τελικά το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, δέχθηκε ότι ο Κώστας Μπίγαλης ναι μεν θα πρέπει να αθωωθεί, αλλά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον πραγματικό ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Όπως και ο ίδιος έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν, υπήρξε θύμα της οικονομικής κρίσης, δηλώνοντας μάλιστα, ότι αναγκάστηκε να πουλήσει την περιουσία του. “Η κρίση με χτύπησε από κάθε άποψη. Καθετί το έκανα με το σταυρό στο χέρι. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χώρο που μπορεί να πει: “Με πείραξε ο Μπίγαλης”. Αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου, για να εξοφλήσω μια τράπεζα” έχει αναφέρει σχετικά σε εβδομαδιαίο περιοδικό πριν περίπου πέντε χρόνια.

Αντίστοιχα, μόλις πριν μερικούς μήνες, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο τραγουδιστής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: “Προσπαθώ να επιβιώσω, είμαι σε μια δύσκολη κατάσταση και την βιώνω, δεν το λέω έτσι απλά για να το πω, είμαι κι εγώ μέσα στους χτυπημένους από την κρίση, οικογενειακά, δηλαδή, γενικώς και προσπαθώ να επιβιώσω, έχω τους φίλους μου και είμαι αισιόδοξος”.
news247