Στα δύο  έκοψαν την Ελλάδα οι αγρότες

16.2.2016

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι σε πολλές περιοχές αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμού των εθνικών οδών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποφασίσει να κλείσουν ακόμα και τους παράδρομους.

Πιο συγκεκριμένα, τη στάση τους σκληραίνουν οι αγρότες της Λαμίας, που σήμερα αποφάσισαν να «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση διακόπτοντας την κυκλοφορία όχι μόνο στο βασικό κομμάτι της Εθνικής αλλά και στους παράδρομους.

Αυτή η κατάσταση πρόκειται να προκαλέσει την ταλαιπωρία των οδηγούν που θα επιχειρήσουν να περάσουν από τα μπλόκα τους. Παρόμοια πάντως είναι η κατάσταση για τους οδηγούς και στα Τέμπη και στον Ισθμό Κορίνθου.

Τουλάχιστον για 3 ώρες έκλεισαν  την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 20ό χλμ., στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα.

Η Ελλάδα «κόβεται» στα δύο στον Μπράλο

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν  αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης έκλεισαν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπάθησε να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό, τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά

ακινητοποιήθηκαν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα  ακινητοποιήθηκαν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία  ακινητοποιήθηκαν  στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία ακινητοποιήθηκαν  κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.