Στα Λευκά η παραμονή Πρωτοχρονιάς

30.12.2015

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού άρχισε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ξεκινώντας από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά αρχικά της Θράκης της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να  σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στα λευκά θα ντυθεί και η Αττική, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Θα παρουσιαστεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, γύρω στους 10-12 βαθμούς Κελσίου, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Παγετός στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόκειται να έχουμε και ενισχυμένους βόρειους και βορειοανατολικούς ανέμους η ένταση των οποίων στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ.