Στα “μαλακά” έπεσε ο δράστης της κτηνωδίας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Στα «μαλακά» έπεσε ο 60χρονος δράστης, που διέπραξε την κτηνωδία στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, ο οποίος χτύπησε με φτυάρι μέχρι θανάτου ένα σκύλο και στη συνέχεια του έβγαλε τα μάτια και τον κρέμασε με σύρμα έξω από την πόρτα της γειτόνισσας του και ιδιοκτήτριας του σκύλου.

Παρά το γεγονός ότι ο δράστης εμφανίστηκε αμετανόητος και ομολόγησε την πράξη του, σήμερα το πρωί 10 Μαρτίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές Αθηνών στην Ευελπίδων,του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και πέντε χιλιάδων ευρώ με τριετή αναστολή. Πρόκειται για τη μικρότερη ποινή που θα μπορούσε να οριστεί.

Καταπέλτης ήταν ο  Εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος στην αγόρευση του ήταν αμείλικτος ζητώντας από το Δικαστήριο την μέγιστη δυνατή ποινή κάνοντας λόγο για  απάνθρωπη και κτηνώδη συμπεριφορά χωρίς κανένα ελαφρυντικό που πρέπει να τύχει παραδειγματικής τιμωρίας.

Τελικά όμως η Πρόεδρος εμφανίστηκε πιο επιεικής, αν και στηλίτευσε την πράξη του κατηγορούμενου, επιβάλλοντάς του ελαφρότερη ποινή.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η τιμωρία στην Ελλάδα για όσους κακοποιούν τα ζώα είναι ακόμα πολύ ελαστική με αποτέλεσμα να συνεχίζονται ανελέητα οι κακοποιήσεις και οι βαρβαρότητες.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να μην έχει τα περιθώρια να  χαριστεί σε τέτοιες κτηνωδίες απέναντι σε απροστάτευτα ζώα.

Θυμίζουμε το ιστορικό του απεχθούς συμβάντος στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, όπως δημοσιεύτηκε στην «Άποψη τώρα» στις 1 Μαρτίου 2017:

Κτηνωδία διέπραξε 60χρονος, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού το πρωί της Καθαρής Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, στον Οικισμό Λαχνοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκύλος μιας κυρίας που έμενε στη γειτονιά, βγήκε από το σπίτι και σκότωσε τρεις κότες του 60χρονου.

Έξαλλος από θυμό ο άνδρας, άρπαξε το φτυάρι και χτύπησε ανελέητα μέχρι θανάτου το άτυχο σκυλί και σαν να μην έφτανε αυτό, του έβγαλε και τα μάτια! Στη συνέχεια ο δράστης έδεσε με σύρμα τα τρία πτώματα, τις τρεις κότες και τον σκύλο, και τα κρέμασε μπροστά στην πόρτα της γειτόνισσας.

Αποτέλεσμα ήταν η ιδιοκτήτρια του κακοποιημένου και θανατωμένου σκύλου, όταν επέστρεψε στο σπίτι της να αντικρίσει σοκαρισμένη μπροστά στην πόρτα της τα τέσσερα πτώματα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην αστυνομία κρατώντας ακόμα το φονικό φτυάρι στα χέρια του και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επέμενε με ψυχρότητα ότι έπραξε το σωστό, χωρίς καμία μεταμέλεια για την απάνθρωπη πράξη του……..περισσότερα: Κτηνωδία στο Μαρκόπουλο Ωρωπού