Στα παλιά Δημοτικά Ιατρεία Σκάλας Ωρωπού θα στεγαστεί το Γραφείο Κοινωνικής Ανασυγκρότησης

Στο νέο ανακαινισμένο κτίριο που βρίσκονταν, παλιά, τα Δημοτικά Ιατρεία Σκάλας Ωρωπού,  απέναντι από τη Τοπική Μονάδα Υγείας, επί της Λεωφόρου Χαλκουτσίου, θα λειτουργήσει το Γραφείο  Κοινωνικής Ανασυγκρότησης Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Ωρωπού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, κατά την συνεδρίασή του, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του  προχώρησε στην παραχώρηση του χώρου για να στεγαστούν όλες οι δομές Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο αυτό.

Είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα, που έγινε, μετά την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, από  τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και απομένει ο εξοπλισμός του χώρου, ώστε σύντομα να μπορεί να λειτουργήσει και να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Προγράμματος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Καυκόπουλος στο χώρο θα φιλοξενηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και η  Παροχή Συσσιτίου.

Η Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες σε 120-150 άτομα, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει και περισσότερα εάν χρειαστεί.

Ο κ. Σ. Καυκόπουλος μιλώντας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε τον κ. Αθ. Μαρτίνο για την ευγενή προσφορά του να ανακαινίσει το κτίριο, ενώ πολύ πιθανό είναι να προφέρει και τον εξοπλισμό του.

Το κτίριο θα διαθέτει χώρο υποδοχής για το κοινό και διαπεραίωσης διοικητικών υποθέσεων, διακριτό χώρο για ατομικές συνεντεύξεις, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, καθώς και χώρους υγιεινής.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης τόνισε ότι: «Με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας ο Δήμος Ωρωπού θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τις ευπαθείς ομάδες προσφέροντας στους πολίτες εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία». Ενώ επεσήμανε ότι, «εάν χρειαστεί, ο Δήμος θα μεταφέρει με δικό του προσωπικό  το συσσίτιο και τα φάρμακα, όπου χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης αν και τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των κοινωνικών δομών υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε άλλο δημοτικό χώρο και στο κτίριο αυτό να στεγαστεί το Δημοτικό Ακτινολογικό Κέντρο, ώστε να είναι δίπλα από την Τοπική Μονάδα Υγείας.

Απαντώντας ο κ. Θ. Ρούσσης είπε ότι βασική προϋπόθεση είναι να βρεθεί ακτινολογικό μηχάνημα και φυσικά ακτινολόγος κάτι το οποίο μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί και τότε θα βρεθεί χώρος.