Στα χέρια του Τσίπρα η καυτή πατάτα του ασφαλιστικού

29.12.2015

Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση φτάνει οπότε και θα κληθεί να παρουσιάσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό από όπου  και θα κριθεί η σχέση της με την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει στα χέρια του τις επόμενες ώρες τον καυτό φάκελο του Ασφαλ0ιστικού με τις τελικές προτάσεις. Επόμενος αποδέκτης, στις αρχές της εβδομάδας, θα είναι το κουαρτέτο προκειμένου να ενημερωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση δεν συζητά μειώσεις στις κύριες συντάξεις και θα επιμείνει σε αύξηση κατά 1% των εισφορών (0.5% για εργοδότες+0.5% για εργαζόμενους) από την οποία θα προκύψουν τα χρήματα που λείπουν ώστε να μην πέσει ψαλίδι στις κύριες συντάξεις.
Σε σχέση με τις επικουρικές, φαίνεται ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι τα 170€.

Όσες επικουρικές είναι μέχρι τα 170€ (περίπου το 53% των επικουρικών εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο) με βάση την πρόταση Κατρούγκαλου (τις βασικές αρχές της οποίας παρουσίασε σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) παραμένουν αναλλοίωτες. Από εκεί και πάνω θα αρχίσουν προοδευτικά οι μειώσεις που θα είναι προοδευτικά υψηλότερες όσο ανεβαίνει το ύψος των επικουρικών.

Το απόγευμα συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής το οποίο και έλαβε γνώση για τις προτάσεις του ασφαλιστικού ενώ διατυπώθηκαν και οι τελευταίες παρατηρήσεις οι οποίες και θα ενσωματωθούν στο κείμενο.