Στα χαρακώματα κυβέρνηση – αντιπολίτευση ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή

28.3.2016

Στα χαρακώματα κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της προ ημερησίας συζήτησης στη Ολομέλεια της Βουλής, αύριο,  για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη Τρίτη λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες επενδύει σ αυτή τη συζήτηση γιατί εκτιμά ότι μόνο πολιτικά οφέλη θα μπορέσει να προσπορίσει και να πάρει βαθιά ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Υποστηρίζει ότι στα χέρια της έχει έγγραφα που εκθέτουν την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και τα οποία κατά το Μαξίμου αποδεικνύουν τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τη διαπλοκή.

Μάλιστα ο κ.  Τσίπρας φέρεται να είναι αποφασισμένος να αντιστρέψει τις εντυπώσεις ως προς την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Καστάνη και να επιχειρήσει να αποδείξει ότι η όποια εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έγινε για να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Πρόγευση των όσων θα λάβουν χώρα στη Βουλή σε μία αναμέτρηση ουσιαστικά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα διαφάνειας και Δικαιοσύνης δόθηκε το Σαββατοκύριακο με τη σύγκρουση Όλγας Γεροβασίλη και Γιώργου Κουμουτσάκου. όπου τελικά φαίνεται ότι αυτή η διένεξη θα λυθεί στα δικαστήρια όπου αναμένεται να καταφύγει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να καταδείξει τη στενή θαλπωρή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διαπλοκή με παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη κι ότι με τη συζήτηση αναζητά τρόπο διαφυγής από τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Είναι γεγονός ότι εάν τα κυβερνητικά πυρά παραμείνουν στις δύο περιπτώσεις του Αν. Βγενόπουλου και των εκβιαστών –δημοσιογράφων λένε κορυφαία στελέχη της Συγγρού τότε θα φανερώσουν την αδυναμία των Τσίπρα –ΑΝΕΛ να επιχειρηματολογήσουν επί της ουσίας με θέσεις και προτάσεις ουσιαστικές.

Εκείνος ο οποίος εμφανίζεται ως ο πιο αποφασισμένος να πει ονόματα είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, ο οποίος δεν αποκλείεται και για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους σωτηρίας του κόμματός του να σηκώσει τους τόνους. Αλλά εάν δεν πει ονόματα όπως διαρρέει το περιβάλλον του ότι θα πράξει τότε τα πυρά θα είναι άσφαιρα και η συζήτηση απλώς για εντυπωσιασμό. Κοντός ψαλμός αλληλούια.