Στελεχώστε άμεσα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ωρωπού-Χάνονται ζωές!

Να στελεχωθούν άμεσα και να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλα τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Ωρωπού ζητεί με Αναφορά του στο υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Αν. Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Η αναφορά, την οποία συνυπογράφει ο Χρήστος Σπίρτζης κατατέθηκε, έπειτα από τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο περιφερειακό ιατρείο Σκάλας Ωρωπού, την περασμένη Κυριακή (σ.σ. 28/6/2021).

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Σκάλας Ωρωπού λειτουργεί μόνο ορισμένες ώρες, λόγω έλλειψης παθολόγων και γενικών ιατρών, ενώ τα Περιφερειακά Ιατρεία Αυλώνα, Καλάμου και Αφιδνών δεν έχουν ανοίξει καθόλου.

Σύμφωνα με έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου Ωρωπού που διαβιβάστηκε στους βουλευτές, πολίτης κατέληξε, επειδή δεν υπήρχε ιατρός να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όταν προσήλθε ως έκτακτο περιστατικό στο ιατρείο της Σκάλας Ωρωπού. Πολύτιμος χρόνος χάθηκε, με αποτέλεσμα ο πολίτης να ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του στο πλησιέστερο κέντρο υγείας, που βρίσκεται όμως 40 χιλιόμετρα μακριά.

Η εικοσιτετράωρη λειτουργία των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι επιτακτική, καθώς ο πληθυσμός του Δήμου Ωρωπού φθάνει τις 100.000 ψυχές, κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην περιοχή φιλοξενούνται επίσης, δύο μονάδες προσφύγων στη Μαλακάσα, η φυλακή Ανηλίκων στον Αυλώνα, κατασκηνώσεις, καθώς και οκτώ σταθμοί διοδίων.

Οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου και Χρήστος Σπίρτζης ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να ενεργήσει άμεσα για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Σκάλας Ωρωπού. Ζητούν επίσης την έναρξη λειτουργίας όλων των υφιστάμενων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, διότι εκτός του ότι εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους, οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μεγάλες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά με διακομιδές.