Στην Ειδομένη Αβραμόπουλος- Μητσοτάκης, προκαλεί ο Ποπόσκι

15.3.2016

Στην Ειδομένη μεταβαίνουν σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μεταναστευτική Πολιτική κ. Δημ. Αβραμόπουλος και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης την ώρα που οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν δημιουργώντας κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας της διαχείρισης των προσφύγων.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκολα Ποπόσκι, ο οποίος έδρασε κατ εντολή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ κι έκλεισε τα σύνορα της ΠΓΔΜ με σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter προκαλεί την Ελλάδα κάνοντας λόγο για «μαζική και οργανωμένη» προσπάθεια προώθησης προσφύγων και μεταναστών στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την Αθήνα, μέσα από «παράνομα περάσματα».

Ο Ποπόσκι κάνει λόγο, επίσης, για «ενθάρρυνση», ενώ υποστηρίζει πως η παρουσία περισσότερων μεταναστών και προσφύγων σε καταυλισμούς στα σύνορα ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση και χειροτερεύει τη μεταχείριση των ανθρώπων, ενώ τονίζει ότι μόνο μια ενωμένη και ανθρωπιστική απάντηση από την Ε.Ε. θα δώσει τη λύση έτσι ώστε η παράνομη μετανάστευση να μην καταστεί καθημερινότητα.

Η απελπισμένη αυτή ενέργεια προκλήθηκε έπειτα από τη διανομή άγνωστης προέλευσης φυλλαδίου στα αραβικά, που μοιράστηκε στην Ειδομένη και το οποίο συνοδευόταν από σχετικό χάρτη.