Στην πρώτη θέση το ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού σε όλη την Ελλάδα

Στην άκρως τιμητική πρώτη θέση, βρίσκεται το ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού, μεταξύ των περίπου 30 ΚΕ.Π. Υγείας που λειτουργούν σε όλους τους Δήμους των Δήμων όλης της χώρας όσον αφορά τις δράσεις του.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης είχε την ευκαιρία στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ (1-3/12/2016) στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει ενώπιον όλων των συναδέλφων του τις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού αποσπώντας τα εύσημα.

Συγκεκριμένα η παρουσίαση έγινε μετά από τιμητική πρόσκληση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Κεντρικής Δομής ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης είπε στην ομιλία του:

«Η πρόληψη σώζει ζωές και ο σκοπός του ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ είναι ακριβώς αυτός. Φανταστείτε πόσες ανθρώπινες ζωές θα είχαν διασωθεί, αν υπήρχε ένας φορέας που θα βοηθούσε στην πρόληψη. Που θα έδινε στον ασθενή ή τον εν δυνάμει ασθενή την σωστή κατεύθυνση κατά την περιγραφή συμπτωμάτων ασθενείας. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, ότι μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε γιατί απλά ο ασθενής δεν πρόλαβε την ασθένεια.

Στη σημερινή εποχή, όπου η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία, οι δράσεις για την εξασφάλιση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, που είναι η υγεία, πρέπει να είναι ουσιαστικές. Να μην αποτελούν πολιτικό πυροτέχνημα. Η πραγματική κοινωνική μέριμνα πρέπει να είναι προσιτή στον δημότη σε μία εποχή που ακόμη και οι προληπτικές εξετάσεις αποτελούν πολυτέλεια για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ακόμη μια φορά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιβεβαιώνουν την άποψη, ότι είμαστε οι μόνοι φορείς εξουσίας που νοιαζόμαστε πραγματικά για τον δημότη. Και γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό. Τον έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας. Με τεράστιες προσπάθειες, σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τον Δήμο Ωρωπού, όπως ήταν και η μέρα που εγκαινιάσαμε το ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ. Η πρόληψη δεν αποτελεί πλέον ευχή. Γίνεται πράξη. Παρέχεται δωρεάν στους δημότες, σε δημοτικό χώρο κοντά τους».

 Ο Δήμαρχος Ωρωπού, οι συνεργάτες και οι άνθρωποι που εθελοντικά αγωνίζονται ανιδιοτελώς, προκειμένου ο σκοπός του ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ να επιτελείται στο έπακρο, ευχαριστούν από καρδιάς, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Κεντρική Δομή ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ Ελλάδας και την ΚΕΔΕ για την αναγνώριση της προσπάθειας μας.

Πάνω από όλα ευχαριστούν όμως τους δημότες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκαν το ΚΕ.Π ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ωρωπού και τους ανθρώπους του και τοέφεραν στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα. Τέλος υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια μαζί με όλους τους δημότες δίπλα τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ψυχή του όλου εγχειρήματος, που αφορά τη λειτουργία και τις δράσεις του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού, είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και γιατρός κ. Σπύρος Καυκόπουλος, ο οποίος με τη βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση επιτελεί ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο.

ΚΕΔΕ 3-12-2016

ΚΕΔΕ 3-12-2016

ΚΕΔΕ 3-12-2016

ΚΕΔΕ 3-12-2016