Στην Τανάγρα σήμερα τα έξι πρώτα Rafale

Προσγειώνονται σήμερα τα πρώτα έξι  πολεμικά μαχητικά  αεροπλάνα τύπου Rafale F3 R στην Τανάγρα.

Τα αεροπλάνα θα πετάξουν   πρώτα  για να χαιρετήσουν πάνω από την Ακρόπολη  και εν συνεχεία  θα προσγειωθούν, το μεσημέρι, στη 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας  στη Τανάγρα, καθώς εκεί εδρεύει η 332 Μοίρα ΓΕΡΑΚΙ.

Πρόκειται για τα πρώτα έξι αεροπλάνα από τα συνολικά 24 που έχει παραγγείλει  η χώρα μας από την Γαλλία και τα οποία θα έρχονται σταδιακά μέχρι το 2025 ώστε να ανανεωθεί  ο  στόλο των μαχητικών αεροσκαφών  της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Στην 114 Μοίρα ΠΜ επικρατεί τις τελευταίες μέρες πυρετός για την κατασκευή και  υποδοχή των νέων Rafale  που θα εγκατασταθούν  στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας  κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, και εν συνεχεία  την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΥΠΑΕΑΒ) στην Τανάγρα, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και το Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο(Ι) Γιώργο Μπλιούμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το έργο, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της Μοίρας, και για την εξέλιξη των έργων στις υποδομές συντήρησης και υποστήριξης των νέων αεροσκαφών που θα παραλάβει η Πτέρυγα Μάχης.