Στην τελική του φάση το έργο  αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο χωριό Ωρωπός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.04.2018

Τα έργα αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων στο χωριό Ωρωπός επιθεώρησε  ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, προκειμένου να επισπευσθεί η αποπεράτωσή τους, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Όσον αφορά τις επικείμενες εργασίες εντός του οικιστικού ιστού του χωριού, το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση. Ο υπεύθυνος του έργου διαβεβαίωσε το Δήμαρχο, ότι όλες οι εργασίες εντός του χωριού θα έχουν περατωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε η κυκλοφορία των επισκεπτών και των κατοίκων να διεξάγεται απρόσκοπτα. Μετά το Πάσχα, αναμένεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης συνολικά του οδοστρώματος, σε όλη την έκταση του έργου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Δήμαρχος για τις εργασίες που πραγματοποιούνται παράπλευρα της κεντρικής οδού εμπρός από το Κέντρο «Αλώνι»,προκειμένου, μετά την ολοκλήρωσή τους, να γίνουν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο παρακείμενο πάρκο με τις προβλεπόμενες πεζοδρομήσεις και διαμορφώσεις της κεντρικής εισόδου. Το πάρκο αυτό θα επονομαστεί «Πάρκο Γιάννη Κουρούπη», σαν ελάχιστος φόρος τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα επιφανή συνδημότη μας για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια υπόσχεση που είχε δοθεί από το Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση, στους κατοίκους του Ωρωπού και τους οικείους του εκλιπόντος, κατά τη διάρκεια της επικήδειας ομιλίας του.

Η ολοκλήρωση του έργου, θωρακίζει αποτελεσματικά την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα, που επανειλημμένα στο παρελθόν, απειλούσαν τις περιουσίες και τις ζωές ακόμα των κατοίκων, παρέχοντας πλήρη ασφάλεια, και αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητάς τους, προσδίδοντας συγχρόνως και τη χαμένη εμπορική αξία του χώρου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού