Στηρίζοντας τα αδέσποτα, ο Αποκριάτικος χορός του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο Αποκριάτικος χορός του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου, το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου στο ALEKOS Bar-Restaurant.

Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με εκλεκτό φαγητό και άψογη εξυπηρέτηση, οι φίλοι των αδέσποτων έδωσαν το παρόν με όλη τους την καρδιά, προκειμένου να ενισχύσουν το πολύτιμο έργο της Φιλοζωικής και να γιορτάσουν όλοι μαζί τις Αποκριές δείχνοντας πως ενωμένοι προχωρούν και στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

Ο «φύλακας άγγελος» των αδέσποτων ζώων και Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου κ. Ράνια Σιδερίδη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στηρίζοντας ο κάθε ένας με τον τρόπο του τον δύσκολο αγώνα που δίνει η Φιλοζωική κάθε στιγμή και σε κάθε γωνιά του Δήμου Ωρωπού.

Η Πρόεδρος μίλησε για δύο από τα πιο βασικά προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζονται δύσκολα. Την ασυνειδησία όσων εγκαταλείπουν στο δρόμο τα κουτάβια, αλλά και για την δολοφονία που γίνεται στα αδέσποτα με τις φόλες.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καλάμου έχει αναλάβει στειρώσεις, φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη των αδέσποτων, ενώ η συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού και την Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων είναι πολύτιμη.

Η κ. Ράνια Σιδερίδη τόνισε την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, γιατί χωρίς τους εθελοντές, που με αγάπη για τα ζώα αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για την προστασία τους, δεν θα υπήρχε κανένα αποτέλεσμα.

Η προσφορά στα αδέσποτα είναι κατάθεση ψυχής, αγάπη και σεβασμός για τη ζωή, υπευθυνότητα και ανθρωπιά, πολιτισμός και παιδεία. Χωρίς αυτά δεν νοείται σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία αλλά ούτε και ανθρωπισμός.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα είναι ο καθρέφτης μας.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου:

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους φίλους και γνωστούς που μας υποστήριξαν. Μας τίμησαν με την παρουσία τους και ο Δήμαρχος κος Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλάμου κος Δημ. Χορμοβίτης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Κος Μιχάλης Τόλιας,  καθώς και ο κος Στέλιος Σαμαράς, Υπεύθυνος της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.