Στη Βουλή η καθυστέρηση λειτουργίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού

Στη Βουλή έφεραν, με Ερώτησή τους. προς τον υπουργό Υγείας,  το θέμα της  Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Ωρωπό, η οποία εδώ και δύο μήνες παραμένει κλειστή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  Β. .Οικονόμου και Ι. Φωτήλας.

Οι Βουλευτές  ζητούν να ενημερωθούν για τους λόγους της καθυστέρηση αλλά και πότε προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει στη λειτουργία της μονάδας.

Ειδικότερα αναφέρουν:

«Εδώ και 2 μήνες έχει επισήμως παραδοθεί στην αρμόδια υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ το ανακαινισμένο κτίριο το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Ωρωπού, προκειμένου να λειτουργήσει η νέα Τοπική Μονάδα Υγείας του Δήμου Ωρωπού, χωρίς όμως να έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία!

Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω Τουριστικής περιόδου, με την αυξανόμενη προσέλευση των επισκεπτών και παραθεριστών να διογκώνουν αντίστοιχα τις καθημερινές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού, κρίνεται επείγουσα η άμεση έναρξη λειτουργίας και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας του Δήμου Ωρωπού.

Και ερωτούν:

  1. Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία της Νέα Τοπικής Μονάδας του Δήμου Ωρωπού και ποιος ευθύνεται για τη δίμηνη καθυστέρηση από τα εγκαίνια της μονάδας;
  2. Πότε θα αρχίσει να λειτουργεί η νέα μονάδα προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της περιοχής του Ωρωπού λόγω του αυξανόμενου όγκου επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;»