Στη Βουλή μήνυση κατά Τσίπρα για τα περιφερειακά αεροδρόμια

13.2.2016

Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Διαβιβάστηκε αμελλητί, χωρίς καμία παρατήρηση ή σχόλιο όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, απo την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Πρωθυπουργού είχε  κατατεθεί από έναν πολίτη  σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος   και αφορά  στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της  χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.

“Παραβίασε την εμπιστοσύνη μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο μηνυτής. 

Σύμφωνα με το  μηνυτή, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων  σε συνδυασμό με διαφόρους αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευση τους προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106)  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο  και τις διατάξεις  εκείνες του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 151 Π.Κ.) για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Όπως επισημαίνει   ο μηνυτής  το τίμημα για την μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων ήταν ευτελές και θα  έπρεπε να είναι τουλάχιστον το δεκαπλάσιο , λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στην χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί  τα επόμενα χρόνια.

Ακόμα ο  μηνυτής καταλογίζει στον κο Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο Ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και  παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».