Στη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση τεσσάρων τάξεων του Γυμνασίου Σχηματαρίου προχώρησε ο Δήμος Τανάγρας

Στην άμεση μίσθωση νεόδμητου κτιρίου απέναντι, ακριβώς, από το Γυμνάσιο Σχηματαρίου, προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας,  για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των μαθητών που έχει προκύψει, μετά τις σοβαρές ζημιές στον φέροντα οργανισμό που έχουν διαπιστωθεί στο ανατολικό τμήμα του  υπάρχοντος κτιρίου.

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κ. Βασίλη Περγάλι, ο Δήμος Τανάγρας προχώρησε στην μίσθωση, για δύο χρόνια, έναντι 1.900 ευρώ το μήνα κτιρίου, όπου θα στεγαστούν τέσσερις τάξεις του Γυμνασίου του Σχηματαρίου, μετά από πρόταση του Γυμνασιάρχη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ομόφωνα, το Σώμα αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στη Δημοτική Αρχή για τη μίσθωση του ακινήτου και άμεσα με ευθύνη του ιδιοκτήτη του  θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες  για να καταστεί το κτίριο λειτουργικό για τις σχολικές ανάγκες. Το κόστος των εργασιών θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Να σημειώσουμε ότι το ανατολικό τμήμα του υπάρχοντος κτιρίου του  σχολείου αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα, καθώς έχουν διαπιστωθεί ρωγμές και σοβαρές φθορές στον φέροντα οργανισμό από σαθρά υλικά.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη μελέτη όπου  διαπιστώθηκαν  κατασκευαστικές φθορές. Μάλιστα αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι μελέτες με τρείς γεωτρήσεις σε βάθος 15 μέτρων ώστε να διαπιστωθεί και η σαθρότητα του υπεδάφους.

Ο κ. Β. Περγάλιας κινήθηκε ταχύτατα και έθεσε το πρόβλημα στον ΟΣΚ με το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στο Σχηματάρι τέσσερις προκάτ αίθουσες. Ο ΟΣΚ, ο οποίος τελεί υπό διάλυση, χωρίς προσωπικό,  απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς αίθουσες δεν υπάρχουν προς διάθεση. Μόνο έξι για όλη την Ελλάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου και, αναλόγως, της πορείας των μελετών και των ευρημάτων, όσον αφορά το μέγεθος των ζημιών, για το υπάρχον τμήμα του κτιρίου του Γυμνασίου, θα γίνουν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις μέσα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών ή Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Η παρέμβαση αυτή δίνει άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα με το εκπαιδευτικό  προσωπικό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας και προσωπικά ο κ. Β. Περγάλιας επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται  τη στέγαση των σχολικών μονάδων της περιοχής και την επίλυση των προβλημάτων που έχει κληρονομήσει σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά και το κράτος να δείχνει αδυναμία ανταπόκρισης στην αποκατάσταση ζημιών σε σχολικές μονάδες.