Στη συναλλαγή το έριξε η κυβέρνηση με τους αγρότες – Ανοίξτε τους δρόμους για να παραγραφούν τα αδικήματα σας.

26.1.2016

Στη… συναλλαγή το έριξε η κυβέρνηση για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα προτείνοντας τους την παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα αν ανοίξουν τους δρόμους και τονίζει πως ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης.

Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αγρότες απέβησαν άκαρπες και το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι αγρότες στα μπλόκα της Νίκαιας και Τεμπών για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. 

Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. 

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.