Στη Χίο περιμένουν τον Π. Καμμένο με άγριες διαθέσεις οι κάτοικοι – Θα  εγκαινιάσει τα hot spot

16.2.2016

Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη γκετοποίηση, όπως υπογραμμίζουν, των θυμάτων του βάρβαρου πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ, καθώς για την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κάτοικοι της Χίου, ο οποίος ξεκινά περιοδεία στο ανατολικό Αιγαίο.

Η επίσκεψη του υπουργού στο νησί συνοδεύεται με τα εγκαίνια σήμερα, Τρίτη, του κέντρου προσωρινής διαμονής μεταναστών και προσφύγων, στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΙΑΛ.

Στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του κέντρου, που έχει τη δυνατότητα καταγραφής και πιστοποίησης 600 μεταναστών και προσφύγων ημερησίως, με προοπτική να επεκταθεί μέχρι και για 1.200 άτομα τη μέρα, θα παραστεί ο Πάνος Καμμένος.

Πριν ξεκινήσει για την περιοδεία του, ο υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία θα αναφερθεί στην πορεία των εργασιών στα λεγόμενα hot spots. Στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.

Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ Χίου και άλλοι τοπικοί φορείς διοργανώνουν το μεσημέρι διαμαρτυρία στην είσοδο του hot spot, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την επιχειρούμενη γκετοποιήση των θυμάτων του βάρβαρου πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ, καθώς και για την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», όπως επισημαίνουν.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr