Στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού το Χωριό του Άη Βασίλη από το Ν.Π.Δ.Δ.

Στο χώρο των Παλαιών Φυλακών του Δήμου Ωρωπού άρχισε να στήνεται το Χωριό του Άη Βασίλη που ετοιμάζει το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ωρωπού ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ο χώρος επιλέχτηκε ως ο καταλληλότερος, μετά την μεγάλη γραφειοκρατία που υπήρξε για την έγκαιρη χορήγηση άδειας για το χώρο του λιμανιού από το ΓΕΝ και το ΥΕΝ, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός, αν και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού είχε δώσει τη σχετική άδεια παραχώρησης του χώρου.

Πρόκειται  για ένα φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο “χωριό” που θα περιλαμβάνει παγοδρόμιο και πολλά άλλα παιχνίδια που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού, καθώς και οι επισκέπτες των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία μέσα από δράσεις που θα θυμίζουν εκδηλώσεις άλλων μεγάλων πόλεων, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θα κάνει όλους να ξεχάσουν τη δίνη της οικονομικής κρίσης και να ζήσουν στο κόσμο της φαντασίας και της ανεμελιάς.

Είναι ένα μοναδικό εγχείρημα που θα δώσει φως και χρώμα σε μια ιστορική περιοχή η οποία σταδιακά μεταβάλλεται σε πολιτιστικό στέκι του Δήμου μέσα σε ένα συγκρότημα παλαιών ανακαινισμένων κτισμάτων  αλλά και με τις ιστορικές μνήμες του παρελθόντος  παρούσες.