Στις 220.000 ευρώ το κόστος αγοράς οικοπέδου για τη δημιουργία ΣΜΑ στο Δήμο Ωρωπού

Την αγορά του οικοπέδου για τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ωρωπού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την 29η Νοεμβρίου, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της για το τίμημα του οικοπέδου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης  κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι το τίμημα του οικοπέδου συνολικού εμβαδού 6,7 στρεμμάτων στην περιοχή του Πολυδενδρίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ορκωτού Εκτιμητή, ανέρχεται στο ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή περίπου 33 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα.

«Πρόθεση μας ήταν» είπε ο Δήμαρχος, «να δημιουργήσουμε ΣΜΑ σε συγκεκριμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ωρωπού. Δυστυχώς όμως η πρόταση μας απορρίφθηκε, καθώς απαγορεύεται λόγω προστασίας της πανίδας και χλωρίδας στο συγκεκριμένο σημείο. Αναγκαστήκαμε να στραφούμε στη λύση αγοράς οικοπέδου και με την απόφαση μας  αυτή δίνεται τέλος σε ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει επί χρόνια το Δήμο και θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα με το ΣΜΑ». Ενώ επεσήμανε ότι για το οικόπεδο υπάρχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη.

Η αντιπολίτευση, με τον κ. Γ. Οικονομάκο, αντέτεινε ότι το τίμημα είναι εξαιρετικά υψηλό καθόσον η τιμή στρέμματος ανέρχεται στο «εξωφρενικό», όπως χαρακτηριστικά είπε,  ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ, όταν ακόμη και στην παραλία η τιμή στρέμματος δεν ξεπερνά τις 2 με 3 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα. Και υποστήριξε ότι η Έκθεση εκτίμησης του Ορκωτού Λογιστή είναι υπερβολική προτείνοντας να υπάρξει και άλλη εκτίμηση.

Η Δημοτική παράταξη του κ. Γ. Γιασημάκη παρέμεινε σταθερή στην άποψη ότι, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να αναζητηθεί άλλο οικόπεδο δημοτικό ώστε να μην δοθούν τόσα χρήματα για αγορά και στη συνέχεια αποχώρησαν από την ψηφοφορία.