Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Γ. Γιασημάκης το φάκελο για αλλοίωση και παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δυναμική Πολιτεία” κ. Γιώργος Γιασημάκης, αναφορικά με τις καταγγελίες του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Οκτωβρίου 2016, για αλλοίωση και παραποίηση  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης είχε ζητήσει να πάει ο φάκελος με τα στοιχεία τα οποία κατήγγειλε ο κ. Γ. Γιασημάκης στον Εισαγγελέα, σε διαφορετική περίπτωση τον χαρακτήρισε ως συνυπεύθυνο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δυναμική Πολιτεία” κ. Γιώργου Γιασημάκη έχει ως εξής:

”  ΣΧΕΔΟΝ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ … 

Το Δημοτικό Συμβούλιο  είναι το όργανο στο οποίο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας καταθέτουν τις απόψεις τους , γίνεται δημόσιος διάλογος και αποφασίζουν για τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του .

Το Δημοτικό Συμβούλιο  είναι το κυρίαρχο όργανο λήψεις αποφάσεων σε ένα δήμο και οι αποφάσεις του οφείλουν να γίνονται σεβαστές από τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου , όταν αυτές λαμβάνονται στα πλαίσια του νόμου .

Στα πλαίσια της διασφάλισης της Δημοκρατικής  λειτουργίας , οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, και η ψήφος τους καταγράφονται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η τήρηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός  , πολύ περισσότερο η καταγραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  οι οποίες επηρεάζουν την πορεία του Δήμου .

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 20/10/16 ζήσαμε στιγμές απίστευτης συνεχιζόμενης αλαζονείας, υπό την ανοχή μιας βουβής πλειοψηφίας .

Καταγγείλαμε αλλοίωση και παραποίηση αποφάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλοίωση της βούλησης των Δημοτικών Συμβούλων.

Με λίγα λόγια άλλα συζητούνται, άλλα ψηφίζονται και άλλα γράφονται στις αποφάσεις .

Γεγονός απαράδεκτο , πολιτικά ανήθικο και παράνομο που κατά την γνώμη μας συνιστά παράβαση καθήκοντος και εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας δώσει 3 λεπτά χρόνο για να παρουσιάσουμε και να καταθέσουμε στα πρακτικά τις συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά αρνήθηκε αποκαλώντας μας  ψεύτες .

Του δείξαμε τις αποφάσεις , ζητώντας του άλλη μια φορά να μας επιτρέψει να τις καταθέσουμε και απάντησε να πάμε στο γραφείο του με ταυτόχρονη παρέμβαση του Δημάρχου κ. Ρούσση ο οποίος ανέφερε ότι :

 ‘’ όσα στοιχεία έχετε αν δεν τα πάτε στον εισαγγελέα είστε συνυπεύθυνος ‘’ 

 

Η παράταξη μας , από την θέση της αντιπολίτευσης, θέση που οι δημότες μας τοποθέτησαν στις εκλογές του 2014 , προσπάθησε να ασκήσει μία εποικοδομητική αντιπολίτευση στο Δήμο Ωρωπού .

Με εντοπισμό προβλημάτων , με διορθώσεις αυθαιρεσιών με προτάσεις για το μέλλον του Δήμου , με παρεμβάσεις στα υπουργεία και πάντα δίπλα στον δημότη του Ωρωπού .

Όταν όμως βλέπεις παράτυπες  ,  παράνομες ενέργειες της Δημοτικής  Αρχής .

Όταν βλέπεις ότι αυτό συμβαίνει αρκετές φορές .

Όταν δεν σου επιτρέπουν να μιλήσεις και να καταθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έγγραφα των πράξεων που καταγγέλλεις .

Όταν σε αποκαλούν ψεύτη  , ενώ γνωρίζουν ότι έχεις δίκαιο .

Όταν ο Δήμαρχος  κ. Ρούσσης  το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι :

‘’ όσα στοιχεία έχετε αν δεν τα πάτε στο εισαγγελέα είστε συνυπεύθυνος ‘’ 

Δεν μπορείς να μένεις άπραγος και συνεπώς συνυπεύθυνος .

 Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την συμβουλή του

Η στάση αυτή μας αναγκάζει χωρίς καμία διάθεση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη και σε όλους τους αρμόδιους φορείς .

Δεν θα ανεχτούμε τέτοια συμπεριφορά. Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του δημοτικού Συμβουλίου, τα δικαιώματα των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο καιρό χρειάζεται  και μας το επιτρέπουν οι δημότες του δήμου μας.”  

Γιώργος  Γιασημάκης